xactfood ITSENÄISTEN JÄLLEENMYYJIEN SIVUT www.herbalife.com  

 
 

Etusivu
Toimintaa yli 30 vuotta
Maat joissa toimimme
Painonhallintatuotteet
Urheiluravitsemus
Kosmetiikkatuotteet
Jälleenmyyjät / Tilaus
Tapahtumat
Lisäansioita
Artikkelit / Tiedotteet
HBN-sateliittilähetykset

 

 

Lääketieteen tohtori Steven A Komadina / New Mexico-USA

- Gynekologi ja synnytyslääkäri
- New Mexicon osavaltion senaattori
- Liikalihavasta Herbalifeen tympeästi suhtautuvasta urheiluautoharrastajasta, joka ei enää
  mahtunut ostamansa Dodge Wiperin ratin taakse tuli Herbalifen President's Team Member
- Nyt hänestä on tullut MD:n lisäksi "Ph.D." = Professional Herbalife Distributor
- New Mexicon Lääketieteellisen neuvottelukunnan puheenjohtaja

Hän kertoi luentonsa aluksi, ettei hän olisi tullut tilaisuuteen, ellei hän uskoisi, siihen, mitä tekee. Hän sanoi olevansa kaikkein ylpein siitä, että hän on Herbalife –jälleenmyyjä – ja nyt myös Pres. Teamin jäsen.

Komadina on osavaltionsa Lääketieteellisen neuvottelukunnan puheenjohtaja. Hänellä on todella ammattimainen vastaanotto, jossa Herbalife-tuotteita voi ostaa hänen sairaanhoitajaltaan. Herbalife "mainoksia" on jopa vastaanottohuoneen Wc:ssä.

Luennossaan hän totesi mm. "Miten voimme ansaita Herbalife-työllä tarvitsemamme rahan? Siten, että myymme tuloksia", hän vastasi. "Emme pillereitä tai vitamiineja. Näin menetellen me nukumme hyvällä omallatunnolla yömme ja teemme maailmasta paremman päivä päivältä." New Mexicossa juodaan 400 pulloa Coca Colaa vuodessa – henkilöä kohti. "Minä tahdon Herbalifea jokaiseen jääkaappiin New Mexicossa."

Sinun ei tarvitse olla lääkäri voidaksesi tehdä Herbalife-työtä. Komadinakaan ei uskonut aluksi Herbalifeen ollenkaan, vaan vähätteli ja hymyili koko jutulle. Kunnes sai omia tuloksia. – Siis Sinun tarvitsee vain näyttää kuvia ihmisistä, jotka ovat saaneet tuloksia tuotteilla. Sano "katso tuloksia, joita me Herbalifessa saamme!"

Tunteisiin koskettava myynti on pitkän tähtäimen myyntiä. Muista, että osa ihmisistä ei tahdo tulla jälleenmyyjiksi. Arvosta heidän mielipidettään ja he tulevat ostamaan Sinulta yhä uudelleen. Ja jonain päivän he lähtevät mukaan.

Lue, mitä etiketeissä sanotaan. Käytä tuoteluetteloita. Ja käytä TUOTTEITA. Näytä heille, miten tuotteita käytetään, ja he alkavat luottaa niihin. Näytä millaisia tuloksia Sinä olet saanut ja millaisia muut.

Jos joku epäilee, voiko tai saako hän käyttää tuotteita, kysy: "Onko lääkärisi rajoittanut Sinun ruokavaliotasi? Nämä tuotteet sopivat jokaiselle!" Sinä olet asiakkaidesi hyvinvointineuvoja (wellness councelor).